2016. január 19., kedd

Feng shui szeppuku Eiffel télikertjében

Talán az előző bejegyzés látványtervei között már szemet szúrhatott a hálószobai gardrób elképzelésem. Hát nem tagadom: szeretem az íveket és lett benne így valami Eiffel-ihletésű orangerie feeling. A bauhaus/art deco inspirációtól sem idegen, és mivel minden gondolkodás nélkül spontán jött a tervbe, egyelőre nem bántom, de még gondolkozom rajta. De nem is az ívek aggasztanak.

Ez a gardrób nekem tükörbetétekért kiáltott azonnal, igen ám, de egymással szemben van kettő, amiről a mérhetetlen elegancia és tértágítás mellett - nem mintha utóbbira rászorulnánk - egyrészt rögtön eszembe jutottak a régi vidámparkok végtelen-imitációi, másfelől hát igen, egy feng shui szakértő legalábbis eret vágna azonnal, mert az irányzatra kicsit is adó (és én mértékkel, de figyelembe veszem az alapvetéseket) mindjárt látni véli, ahogy szegény chi fejvesztetten jojózik a tükrök között mint valami bolygó hollandi, és akkor annyi a nyugodt éjszakai pihenésnek.



Mivel az elmúlt hetekben gyakran fordul elő velem, hogy éjszaka közepén is ihletet kapok , illetve rányomja a bélyegét az éjszakáinkra az a tény is, hogy már nehezen van maradásunk a régi lakásban (pedig még vagy 5 hónap hátravan), nagy várakozással nézek a sokkal nagyobb ágy + új matrac ígérete elé, nem szeretném holmi gardróbtükrökkel agyonütni a még létre sem jött idillt.

DE lelki szemeim előtt voltak képek, amik mindezt keresztülhúzzák, szóval utánajártam a tükrök egymással szemben intézményének, íme a gyűjtés, egyelőre konklúzió nélkül, illetve áltatom magam azzal, hogy a tükörfelületek közötti nagyobb távolság és a kazetták által megbontott felület tovább finomítja majd a dolgot.

 

 
  

 



Így ömlesztve tutira szédítő, és bár kétségbe vonhatatlanul elegáns is, sokkal valószínűbb, hogy a tükör funkciót máshol oldom meg és a bútorkazettákat fémes furnérozással, vagy egy matt - magasfényű kombinációval fogom megoldani.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése