2012. december 3., hétfő

Készen vagyunk (?)


A férjem szerint készen vagyunk. És valóban: ahhoz, hogy ott tudjuk már tölteni végre az első éjszakát csak a gáz bekötése hiányzik. 

Szerintem pedig egy ház sosincs készen, bár ez nem pesszimuzmus, csak a maximalizmusom, mert hát ez van: például el kell kicsit odáznunk a díszítőfestéseket, egy-két bútor is hiányzik még, na és a kert...

Most nagyon jó lesz szusszanni egyet, élvezni, hogy végre birtokba vehetjük, a karácsony pedig szó szerint mesés lesz ott! Ugyanakkor nem bánom, hogy van még mit keresgélni, tervezni ide. Szóval összességében végleges fotókkal azt hiszem jövő tavasz vége felé fogok tudni záróakkordként szolgálni, de ha minden jól megy, a hét végén beköltözünk. 

A múlt heti szemlekor szerelték már a konyhát, és épp akkor érkezett a betonpult. Tény, hogy nem egybeöntött az U-alak, de szép, és az élcsiszolásoknál látszó fehér kavicsszemcsék nagyon is belepasszolnak a kezdetben megnevezett 'Balaton anno' alapgondolatba. 
A gyerekfürdő betonja viszont korántsem közelíti meg azt, amit szerettünk volna. Úgy tűnik, hiába akadt névlegesen alternatívája az Ivanka-nak, a végeredmény mégsem tud alternatíva lenni. Kár, hogy ennek nagyon is tudatában szabnak árat, ami viszont szerintem irreális. A 'kommersz' dekorbeton viszont sokkal inkább műgyanta hatású - gondolom nagyjából az is - és hiába kértem tört fehér - bézs színt, a színezés sokat nem változtatott az eredeti szürke árnyalaton. Nem jött össze a budapesti alválllkozónak a foltmentesség és a mattság sem. Ezért azok után, hogy annyit vártunk rá, lehet, hogy a végén le kell festetnem az egészet - hacsak nem barátkozom meg vele - megvárom a takarított állapotot. 

Na jó, íme a fotók, majd kommentelek alattuk: 

Az üveg előtetővel teljessé vált homlokzat
... és a három emeletnyi tüzifa kontigens 
A nappaliban még többen szorgoskodtak
a gondos fóliázás egyelőre diszkréten elfedi az összképet
a velem tartó Zita egyedüliként a nappali lámpámat szólta le -
illetve nem a lámpát - az csodás - de szerinte markánsabb darab kell ide
A csodás ipari rézlámpáimtól viszont ő sem jutott szóhoz
már csak a belógásukkal játszottunk kicsit 
És ha már konyha, itt van hát a betonpult minden mennyiségben
Imádom az 50 kg-s Ikea kerámiamosogatót

A szép illesztésekért keményen  megdolgoztattam
a kedves szakembert
Az egyik sarokelem a nekünk már korábban bevált
módon az étkező felöl nyílik
És mindenféle bútoraink:

Szürke lett az itt még a kocsiban utazó nappali komód
- bár utólag nem antikoltatnám
A ládaláb színét is inkább a mintájához igazítanám,
mint a lányszoba többi meggyszínű eleméhez 
A zöldre fényezett Ikea ágy nem fog ennyire virítani
a kicsit árnyékosabb fiúszobában, nekem tetszik
Véletlen felfedezés a lányszoba ajtajához passzoló
két egyforma fonott lámpa
A nem túl fotogén betonburkolat.
A gyerekek tömlöcnek hívják az ipari zuhanyzót

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szép már így, majdnem készen is, a végeredmény csodás lesz. A rézlámpák, úúh, nagyon klasszak! Hol tettél rájuk szert? A tömlöc:-) és a fradis ágy is a kedvencem!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A rézlámpákat vaterán találtam, és azt hittem harmadekkora méretűek, inkább a 3 egyforma darab volt a motiváció - így viszont nagyon örültem a meglepetésnek!

      Törlés
  2. Megöl a sárga irigység!!! Gyönyörű lett a ház, és én még nem is látom egyben. Szóval gratulálok a kitartásotokhoz és az eredményhez is. És hol a túróban szerezted azokat a csodás régi bútorokat és lámpákat és egyéb cuccokat? Értem, hogy ehhez szem kell -- hogy én miért nem látok meg ilyeneket?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, úgy érzem mostanra tényleg rászolgáltunk. A csodás régi dolgokhoz biztos kell szem is, és méginkább rengeteg idő és energia - antikosok, piacok, hirdetési- és aukciós oldalak bújása kitartóan hosszú hónapokon keresztül - egész embert igényelt a dolog, ezért lett belőle saját bútorbolt, ha már így belejöttem :)

      Törlés
  3. Kedves Ági!
    Nézz körül nálunk, hátha segíthetünk...
    www.betonpult.hu
    Üdv
    Domán Gábor

    VálaszTörlés