2012. szeptember 7., péntek

Fotógyűjtemény: Oszlopok a lakásban

A konyha-étkező és nappali közös terénél szerettük volna a két funkciót valamennyire elszeparálni, de a tér megosztása nélkül. Ekkor merült fel az oszlopok ötlete, amibe azonnal belekapaszkodtam,  mert egyrészt nagyon tetszett, de mint kihívásba is, hiszen ki kellett még találni az anyagát, formáját. Persze a fotógyűjtés előbb megkezdődött, minthogy a tér többi jellemzője kialakult volna, így sokféle verzió összegyűlt, hogy legyen miből meríteni. 

Van itt mindenféle anyag és forma, ez is mutatja, hogy bármilyen stílusú térre adoptálható a gondolat. Ha nem teret választ el, csak funkciót vált a fal mentén vagy dekorációként áll a sarokban - akkor is nagyon hatásos, és ha nem is oszlop, csak egy arra hajazó váza vagy méretes kerámia posztamens, szintén nagyon karakteres lehet.

A hazai kínálatban találtam csodálatos de végül elvetett vaskandelábereket és faragott faoszlopokat antiklerakatokban, a kerámiaváltozat pedig csak keramikus rokonom egyébirányú leterheltsége miatt hiúsult meg, így végül betonból készülnek a homlokzati oszlopokhoz húzó beltéri változatok, és fehér zománc festéket kapnak a kerámiás hatás kedvéért. 

























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése